Nyilvános megnyitó!

|

Érdekli a galériák pezsgő élete? Izgatják a művészvilág titkai? Szeretne az elsők között látni egy kiállítást? Itt az alkalom!

Csütörtök este nyílik a Ludwig Múzeum legfrissebb tárlata, a megnyitó pedig ez alkalommal a szakmai közönség mellett, a nagyközönséget számára is nyitott. A Megyik János: A kép tere című tárlaton az elmúlt 55 évben többnyire Bécsben élő művész munkáit tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítás jelentőségét növeli, hogy Megyik munkáit csak ritkán állították ki Magyarországon, ráadásul ilyen bőségben még egyetlen itthoni kiállítóhely sem mutatta be műveit.

A megnyitó Bencsik Barnabás, a Ludwig Múzeum Kortárs Művészeti Múzeum igazgatójának, köszöntőjével kezdődik, amit Konstantin Kleffel hamburgi építész megnyitó beszéde követ. A beszédek után információval és kíváncsisággal telve vághatunk neki a termeknek, ahol a nagyszerű művek mellett a képzőművészeti élet jeles alakjaival is találkozhatunk. A rendezvényen többek között jelen lesz Imre Györgyi, a kiállítás kurátora, Jerger Krisztina, a kiállítás rendezője, továbbá a kiállítás alkalmából készülő katalógus kiváló szerzőinek többsége is, úgy mint Andrási Gábor a Műértő főszerkesztője, Bujdosó Alpár Bécsben élő művész, Esterházy Péter író, Rényi András művészettörténész, Sz. Szilágyi Gábor művészettörténész és természetesen maga Megyik János.

Ha lecsúsznának a megnyitóról, akkor sem kell kétségbe esniük. A kiállítás június 10-ig várja a látogatókat, programokkal, tárlatvezetésekkel. Ide kattintva pedig a kiállítás kulisszatitkaiba pillanthatnak bele.

Megyik János: A kép tere Megnyitó: március 8., 19 óra

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr925132436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása