Changing Grey Live – Audiovizuális elszállás a Ludwigban

Interjú Zságer Balázzsal

|

A Changing Grey, azaz Zságer Balázs-Žagar és Genser András elektronikus zenei duója február 16-án, szombaton különleges helyszínen, a Ludwig Múzeum kiállítóterében ad koncertet, amelyet az improvizált látványvilág tesz még izgalmasabbá. A Felülírás című, a graffiti és street art témakörét feldolgozó kiállítás zárókoncertjére érkező közönség egy egyedülálló audiovizuális élményre, egy minden ízében kortárs művészeti produkcióra számíthat. Hogy pontosan milyen is lesz ez a szombati koncert, arról Zságer Balázzsal beszélgettünk.

portrefoto_600.jpgZságer Balázs | fotó: Mészáros Szani

Ludwig Múzeum: Játszottatok már ezelőtt kiállítótérben? Milyen műsorral készültök a szombati koncertre?

Zságer Balázs: Ezzel a formációval még nem játszottunk galériában, múzeumban, de mint mindig, most is egyedi műsorral készülünk. A fő csapásvonal az ambient és a lüktető zenei textúrák lesznek.

Milyen más művészeti ágak alkotásaiból merítesz ihletet?

Mostanában főleg az improvizált generatív vetítések izgatnak, amik minél interaktívabbak és koherensen kapcsolódnak a térhez és a zene rezgéseihez.

zsager_600.jpgChanging Grey projekt | fotó: Soós Bertalan

Filmzenéket is írtál, illetve művészeted fontos része a vizualitás. Eredetileg képzőművésznek készültél, hogyan váltottál a zenére?

Igazából tizenévesen dacból kezdtem zenélni, amikor nem vettek fel a Képzőművészetire. De azóta a zene számtalan ponton visszakapcsolt a vizuális művészetek felé. Ma már nem érzek olyan éles határvonalat a két diszciplína között, és az utóbbi időben azt vettem észre magamon, hogy

minden eddiginél jobban törekszem az audiovizuális kifejezésmódra.

Több olyan vizuális művésszel is dolgozom, akiknek hasonlóak az asszociációik az enyémekhez.

koncert_foto_600.jpgChanging Grey projekt | fotó: Soós Bertalan

A Ludwig Múzeum kiállítóterében jelenleg graffiti stílusú képek láthatók. Reflektáltok majd a térre, vagy a kiállított művekre?

Valószínűleg a Ludwig óriás terei és falai hatással lesznek a megszólaló hangokra akusztikus és tartalmi értelemben is. Emellett remélhetőleg Karcis Gábor, VJ improvizált vizuális hátterei is erős hangulatot árasztanak majd.

A zenétek, illetve a hozzátartozó vizuális világ együtt egy valódi kortárs művészeti produkció. Számodra miről szól a Changing Grey?

A Changing Grey számomra a változást jelképezi, a mai monoton, mégis kicsit mindig változó világunk aktuális lenyomata a mi szubjektív szűrőnkön keresztül, persze az elektronikus zene keretein belül.

Milyen egyéb más zenei projekteken dolgozol épp?

Nemrég fejeztük be az új Žagar lemezt, ami most tavasszal debütál majd. Közben érdekelnek a különböző, főleg improvizáció alapú kollaborációk. Nemrég Bernathy Zsigával merültünk alá egy kicsit a dubtechno világába. Emellett Genser Andrással, a Changing Grey duó másik tagjával is dolgozunk már egy ideje egy új megjelenésen.

A Changing Grey duó koncertje február 16-án, szombaton, 18.30-kor kezdődik a Ludwig Múzeum első emeleti kiállítóterében.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr2514627372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása