Bulizz a garázsban!

|

Garázsband Fesztivál a Müpa mélygarázsában!

1200x350_17010_garazsband_fesztival_160604_01.jpg

Közel félszáz zenekar jelentkezett a Müpa és a Ludwig Múzeum fiatal, amatőr pop-rock együttesek számára meghirdetett közös pályázatára. A négytagú szakmai zsűri végül hat zenekart választott ki, akik június 4-én megmutathatják tehetségüket a Garázsband Fesztivál színpadán.

Az egész estés ingyenes rendezvény helyszíne a Müpa mélygarázsa. A színpadon hat fiatal együttes lép majd fel. A rock/elektro zenét játszó fővárosi zenekar, a 2009-ben alakult Flatband, az alig húszévesekből álló pécsi Junkie Jack Flash, a Mesmerize című bemutatkozódalukkal rögtön a Petőfi Rádió Top 30-as listáján debütáló Passed, a brit gitárzenéből és Amerika déli államaiból származó rockzenéből merítő The Bluebay Foxes, a blues-rockot játszó The Luckies valamint a négy tagú TPS Report.

Az egész estés program 18 órakor kezdődik, minden zenekar egy 40 perces szettel igyekszik meggyőzni a közönséget és megnyerni a szavazatukat. A két legtöbb szavazatot begyűjtő zenekar értékes különdíjat kap: egy egész napos stúdiózást és profi fotózást a Müpa felajánlásából, fellépési lehetőséget a Ludwig Múzeum teraszán a június 25-i a Múzeumok Éjszakáján, valamint megjelenést a múzeum blogján.

A Garázsband Fesztivál ideje alatt a Ludwig Múzeum rockzenével foglalkozó tárlatai, valamint egy különleges tárlatvezetés várja a közönséget.

A fesztiválra szóló karszalaggal ingyenesen megtekinthető a 20 óráig nyitva tartó, a 60-as, 80-as évek zenerajongói magatartására fókuszáló Szenvedély. Rajongás és művészet, illetve az éjfélig látogatható, a 70-es, 80-as évek hazai underground zenei színterét bemutató Rock/tér/idő kiállítás is. A Rock/tér/idő című kiállításban 20 órai kezdettel Likó Marcell, a Vad Fruttik frontembere és Géczi János író, képzőművész tart tárlatvezetést.

Garázsband Fesztivál
június 4. szombat, 18.00–23.59
Müpa Mélygarázs
A rendezvényre a belépés ingyenes

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr18775856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása