Saját kiadású Hantai-katalógussal jelentkezik a Ludwig Múzeum

|

Megjelent a Ludwig Múzeum saját kiadású Hantai-katalógusa. A kiadvány, csakúgy, mint a múzeumunkban még augusztus 31-éig látható kiállítás, a teljességre törekedve nyújt betekintést a Hantai életmű keresztmetszetébe.

hantai_kis.jpg

 

A magyar származású, nemzetközileg elismert alkotó nem küzdött a nyilvánosság figyelméért - André Breton elmondása alapján a művészt majdhogynem kényszeríteni kellett, hogy kiállítson. Hantai ennek ellenére megkapta az őt megillető elismerést: alkotásai nemcsak hazánk vezető kiállítóhelyein - úgy mint a Szépművészeti Múzeumban vagy a Magyar Nemzeti Galériában -, hanem neves nemzetközi intézményekben - többek között a New York-i Solomon R. Guggenheim Múzeumban és a római Vatikáni Múzeumban - is a falra kerültek.

A képzőművész első önálló hazai tárlata a Ludwig Múzeumban született meg Hantai halála után hat évvel, a család szoros közreműködésével. Hantai elsősorban sajátos képkészítési módszeréről, az ún. pliage-technikáról ismert, de a nevéhez fűződik minden idők legdrágábban elkelt kortárs magyar képzőművészeti alkotása is.

hantai2_kis.jpg

 

A Ludwig Múzeum kiadásában megjelent katalógus a művész teljes életművét bemutatja, egészen a kezdetektől, több szempont alapján vizsgálva azt. A felkért nemzetközi és hazai szerzőgárda többek között olyan problémákat jár körül a kísérő tanulmányokban mint a Hantai festészetében felbukkanó vendégszövegek vagy a művei restaurálása során kifejlesztett eljárások. A gazdagon illusztrált kiadványt nemcsak hozzáértők, de laikusok is szívesen forgatják majd a kezükben, miközben Hantaival együtt keresik a választ arra a kérdésre: vajon hol a határa a festészetnek, illetve meghaladható-e egyáltalán?

A kiadvány megvásárolható a Ludwig Múzeum első emeleti boltjában, illetve megrendelhető online a webáruházban. Legyen az a katalógus kézbevétele előtt vagy után, ha eddig még nem tetted meg, augusztus 31-éig még megtekintheted a Hantai-kiállítást.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr356470567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása