Önkénteseket vár a Ludwig Múzeum

|

Nagyívű önkéntes programot indít a Ludwig Múzeum.

2011 volt az Önkéntesség Éve Európában, ez azonban nem azt jelenti, hogy idén ne szánhatnánk időt értékes projektek segítésére. Különösen igaz ez akkor, ha az önkéntes munka a művészetekhez kötődik. Jelentkezni már most is lehet, az első szerencsések Lakner Antal szeptember 21-én nyíló Munkaállomás című tárlatában közreműködhetnek art mediátorként, konkrét feladatuk a tárlat kipróbálható műtárgyainak ismertetése és használatuk bemutatása lesz.

Eme gyakorlati teendők mellett azonban többrétű elméleti ismeretekkel is gazdagodnak a leendő önkéntesek. Az önkéntes programnak ugyanis részét képezi egy elméleti képzés, amely keretén belül megismerhetik a Ludwig Múzeum történetét, a múzeum gyűjteményét, a múzeum gyakorlati működésébe is bepillanthatnak, sőt az önkéntesek a kiállítás szeptember 20-i megnyitóján is részt vehetnek.

A jelentkezés alapfeltételei között szerepel, hogy az önkénteseknek minimum fél évig, havi 16 órában kell vállalniuk feladatukat. Ez az idő eleve nem sok, főleg ha összevetjük azzal, hogy ezen idő alatt - és a képzéseknek köszönhetően - milyen tudásra tesznek szert a résztvevők. További feltétel a kortárs művészet iránti érdeklődés. Ha ez megvan, de a múzeumi munkának más része érdekli a jelentkezőket, akkor sem kell lemondaniuk a részvételről. A múzeum több szakmai területre kiterjedő önkéntes programot indít, így a későbbiekben mód lesz önkéntes alapon részt venni a könyvtár, a gyűjteményi osztály, a kommunikációs osztály és a múzeumpedagógusok munkájában is. Ezen szakirányokra augusztus végétől lehet majd jelentkezni, pontos információkat itt a blogon is olvashatnak majd, ahogy a múzeum honlapján és Facebook oldalán is.

Az art mediátori önkéntes munka pontos feltételeit megtalálják itt, a jelentkezési lapot pedig itt tölthetik le.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr945132494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása