Film készül Robert Mapplethorpe-ról

|

Mapplethorpe címmel készül életrajzi film Robert Mapplethorpe-ról, akit James Franco alakít majd.

Először készül játékfilm Robert Mapplethorpe életéről. A mozi a hetvenes évektől egészen Mapplethorpe 1989-es haláláig mutatja majd be a művész életét. Az alapot Patti Smith Just kids című könyve adja, így nem meglepő, hogy Smith társszerzőként közreműködik a filmben. A produceri teendőket az itthon inkább színésznőként ismert Eliza Dushku (Ez a fiúk sorsa, Jay és Néma Bob visszavág, Az igazság órája) látja el, míg a rendezői székben a dokumentumfilmes Ondi Timonre (Dig!, We live in Public) ül majd.

Robert Mapplethorpe: Önarckép (1980) © Robert Mapplethorpe Foundation. Used by permission.

A film forgatási munkálatairól ugyan még nem sokat tudni, de két tényező biztosítani látszik, hogy valóban elkészül. Az egyik a Tribeca Film Institute-tól nyert 15 ezer dolláros támogatás, a másik pedig James Franco leszerződtetése a szerepre. Franco-t legutóbb A majmok bolygója: Lázadásban láthattuk mint tudóst, ezt megelőzően a 127 órában mint magára maradt hegymászót, de játszott a kultikussá vált romantikus-önsegítő Ízek, imák, szerelmekben is. A külföldi sajtó azonban éppen nem annyira szerepei sokoldalúságára koncentrál, hanem arra a tényre, hogy a Milk (2008) után, amiben Harvey Milk barátját Scott Smith-t alakította, ismét meleg karaktert játszik.

James Franco a GQ Style borítójánRobert Mapplethorpe: Lisa Lyon (1980) © GQ Style Germany

A premier időpontját egyenlőre homály fedi, de még korábban Michael Ward Stout, a Mapplethorpe Foundation elnöke, a filmről úgy nyilatkozott, hogy „Ondi Timoner projekt elképzelése meggyőző, ahogy Eliza Dushku művészi kvalitásai is”. Ezek után csak jó filmre számíthatunk, aminek hangulatából a német olvasók már kaphattak ízelítőt. A GQ Magazin német verziójának nyári Style kiadványának címlapján ugyanis James Franco látható mint Mapplethorpe, belül pedig egy egész fotósorozat mutatja be, hogy miképp néz majd ki a Franco-féle Mapplethorpe a vásznon.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr145132481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása