Most bárki beszállhat a restaurálásba

|

Joe Tilson a brit pop art egyik legjelentősebb alkotója. A Ludwig Múzeum gyűjteményébe tartozó (öt darabból álló) Öt érzék című műve 1968-ban a pop art jellegzetes technikájával, szitanyomással készült. Az öt érzéket megjelenítő képek óriás plexi diakeretekben láthatók, amivel Tilson a pop art hétköznapi tárgyak felnagyításának stratégiáját követte. 

0151008_glb1635_620.jpg

A műtárgy egyik darabja több mint tíz évvel ezelőtt megsérült, és a hozzá tartozó szitanyomat plexi hordozója is több helyen eltörött. A restaurálás a mai napig nem valósulhatott meg, mivel a tárgy helyreállítása bonyolult és költséges beavatkozásokat igényel, továbbá az 1968-ban alkalmazott plexi-gyártási technológia napjainkban már nehezen rekonstruálható. Egy projekt keretében a múzeum restaurátorai külföldi szakemberek bevonásával hamarosan megkezdik a műtárgy restaurálását, mert célunk, hogy a mű mind az öt darabja ismét kiállítható legyen. 

Itt jönnek képbe a látogatók: minden online vásárolt teljes árú Ludwig Goes Pop + The East Side Story kiállítási jegy árából 20%-ot ennek a műtárgynak a restaurálására fordítunk. Így most bárki beszállhat a restaurálásba, aki ide kattintva jegyet vásárol.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr178029322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása