Mi köze Fabrizio Plessinek az operákhoz?

|

Ezt egészen biztosan megtudjuk szombaton, amikor Kovalik Balázs, a Magyar Állami Operaház volt művészeti igazgatója, jelenleg a müncheni August Everding Bayerische Theaterakademie opera tanszékének vezetője tart exkluzív tárlatvezetést a Fabrizio Plessi - Liquid Labyrinth című időszaki kiállításon.

4147_15346-p.jpg

Kovalik tanulmányait a Bajor Színiakadémián és a Zeneművészeti Főiskolán végezte Münchenben. 1984-től a Budapesti Pinceszínház tagja, 1987-től pedig a Nemzeti Színház Színiakadémia növendéke lett. 1991-től a Magyar Állami Operaház rendező-asszisztenseként működött. 1993-tól az August Everding Bayerische Theaterakademie / Hochschule für Musik in München rendező szakos hallgatója volt, itt 1997-ben szerzett rendezői diplomát. Ugyanettől az évtől kezdve a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem opera tanszakának tanára.

Első rendezése, a Szegedi Nemzeti Színház Turandotja után többször dolgozott Münchenben, Szegeden, Kairóban, vagy épp Bergenben, illetve a Magyar Állami Operaház állandó vendége volt. Dolgozott a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Őszi Fesztivál művészeti vezetőjeként, majd lehetősége nyílott a müncheni Theaterakademie-n 2012 őszétől indult énekes-zenés színházi mesterképzés tantervét és gyakorlatát tanszékvezetőként kialakítani.

Amikor egy hónappal ezelőtt otthon jártam, és megnéztem a kiállítást, a kiállított munkákról eszembe jutottak operák, amelyekkel foglalkoztam, és ezekről, ennek a két területnek az áthallásáról szeretnék beszélni. De nem szeretném őket didaktikusan összekapcsolni, mint ahogy Plessi munkái sem azok” – mondta Kovalik Balázs a hétvégi eseményről.

Regisztráció ITT.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr965879673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása