Az idei MúzeumCafé Díj és a Ludwig

|

Büszkén adjuk hírül, hogy az idei MúzeumCafé Díjat Dabi-Farkas Rita a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum múzeumpedagógusa kapta. A múzeumi magazin szerkesztősége a megértési nehézséggel élőknek szóló speciális pedagógiai programok kitalálásáért, megvalósításáért és koordinálásáért ítélte oda az elismerést.

0557a593-c8e8-45cc-a33b-f1dee4c6c17a.jpg

A 2007-ben a Szépművészeti Múzeum által alapított, több nemzetközi elismeréssel is kitüntetett magazin ötödször ítélte oda díját. A díj létrehozói a magyar múzeumi szakmából minden évben egy olyan szakember munkáját ismerik el, aki a magazin szellemiségével összhangban előremutató, új és korszerű szemlélettel alkotott a maga szakterületén.

Sok szeretettel várjuk minden kedves barátunkat a díj átadására 2015. március 25-én este 16.00 órára, a Ludwig Múzeum II. emeleti foglalkoztatójába. A díjat Martos Gábor, a MúzeumCafé főszerkesztője adja át.

87cc7a39-06bd-4cc5-8ed9-d4eb40736843.jpg

Dabi-Farkas Rita 2002 óta dolgozik a Ludwig Múzeumban, előbb az archívumban, majd 2005-től már a múzeumpedagógiai csoportban. A Ludwig Múzeum − Kortárs Művészeti Múzeum Múzeumpedagógiai Osztálya 2009-től foglakozik múzeumi akadálymentesítéssel, azzal a céllal, hogy a múzeum a fogyatékossággal élők számára is lehetőség szerint ugyanazt az élményt, tapasztalást, tudást tudja nyújtani, mint az ép látogatóknak. A Ludwig múzeumpedagógusai évek óta szerveznek tárlatvezetéseket vakok és gyengénlátók részére, készítenek nekik és velük tapintható tárgyakat, hirdetnek rendszeresen Tapintható rajzversenyt, amelyre óvodások, általános és középiskolák diákjai pályázhatnak. Emellett évről évre újabb és újabb fejlesztéseket valósítanak meg a megértési nehézséggel élőknek szóló szakmai programok területén.

A Múzeumpedagógiai Nívódíjjal kitüntetett Integrált Családi Délelőttjeik 2011 januárjától várják az ép és a sérült fiatalokat és családjaikat. Ezeknek a foglalkozásoknak a keretében Dabi-Farkas Rita a vele azonos nevű Farkas Rita grafikusművész-tanárral, Mag Krisztina képzőművész-tanárral, Hajdú Franciska múzeumpedagógussal és Scholtz Krisztina gyógypedagógussal Down-szindrómás, autista, oxigénhiánnyal született, vagy más okokból értelmi akadállyal élő óvodás és alsó tagozatos gyermeket fogad szüleikkel és ép testvéreikkel együtt különböző kreatív fejlesztő-programokon. Ebben a nagyon fontos munkában további előrelépés volt az az elsősorban Dabi-Farkas Rita által kidolgozott és koordinált új programsorozat, amely tizennégy év feletti, megértési nehézséggel élő fiataloknak szól, amelyben a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum mellett már a Kiscelli és a Mezőgazdasági Múzeum is részt vesz, és amelynek első foglalkozását 2014. január 14-én tartották.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr557283867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása