Bor, mámor és művészet

|

Sok izgalmas programot tudhatunk magunk mögött, de a Ludwig Múzeum nyáron sem pihen! Július 9-én rendezi meg a negyedik az ínyencek ízlelőbimbóit izgató borkóstolóval egybekötött exkluzív tárlatvezetését. A népszerű Art & Wine Lovers programsorozat terítékén ezúttal a múzeum állandó kiállítása, az Égbolt másik fele.

34.jpg

Káli Kövek borászat

Nincs is annál jobb, mint egy fárasztó, dolgos nap végén ellátogatni a Ludwig Múzeumba, ahol egy kellemes társaságban elvegyülve, egy pohár borral a kezünkben, záróra után művészeti alkotásokat csodálhatunk. Először is, hányszor adatik meg, hogy egy műkincseit féltve őrző múzeumban bármilyen ételt-italt fogyasszunk a kiállítótérben? Hát nem gyakran! Másrészről pedig nem kell többé értetlenül állnunk Picasso, vagy Yoko Ono alkotásai előtt, mert a tárlatvezető segítségével választ kaphatunk összes kérdésünkre és megvilágosodhatunk egy-egy elsőre kuszának tűnő festmény előtt. Szó, ami szó, az igazán szorgalmas Ludwig látogatók a művészettörténészeket is meghazudtoló műértői tudással fognak rendelkezni.

705156_10151138225612016_731253930_o.jpg

Égbolt másik fele – Válogatás a Ludwig Múzeum gyűjteményéből

A tárlatvezetést követően a kulináris élvezetekért felelős Káli Kövek borászat gyöngyszemei mutatkoznak be. Mielőtt azonban mindenki valamilyen fellengzős, karót nyelt társaságot képzel lelki szemei elé, megnyugtatnék minden kedves aggódót: itt senkit nem fognak megdorgálni, ha nem ismeri fel a bor származási helyét az illata/színe/íze alapján, a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát. Még a bor-analfabéták is!

Fontos, hogy a kóstolás után se rohanjunk haza Hamupipőke-módjára, inkább élvezzük a jó hangulatot, mert az igazán szerencsések tombolanyertesek lesznek, ami azt jelenti, hogy vagy a Ludwig Múzeum Gyűjteményi Katalógusát, vagy egy üveg nagyon finom bort, vagy pedig egy éves bormagazin előfizetést emelhetnek a magasba a sorsolás után.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr565391175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása