LUDWIG PASSION

|

Április 16-án veszi kezdetét a két kiállítást, két fesztivált és közel negyven kapcsolódó programot felvonultató művészeti és kulturális eseménysorozat, a LUDWIG PASSION. A tízhetes program keretében filmvetítésekre, előadásokra, különleges koncertekre, rendhagyó tárlatvezetésekre kerül sor, és közel ötven sztár lesz a Ludwig Múzeum vendége. 

A LUDWIG PASSION gerincét két kiállítás adja. A berlini Künstlerhaus Bethanienből érkező, április 16. és június 26. között látogatható Szenvedély. Rajongás és művészet című kiállítás a 60-as, 80-as évek zenei rajongói magatartását járja körül, különös tekintettel a rockzenére. Három héttel később, május 6-án nyílik, és ugyancsak június 26-ig lesz látogatható a Rock/tér/idő, amely pedig a magyarországi underground könnyűzene és a képzőművészet kapcsolatára fókuszál, mérföldkőnek tekintett műveken, helyszíneken és nézőpontok bemutatásán keresztül.

 baba-2.png

Fotó: Ravasz András: Le patron est devenu fou, 1997—2010

A kiállításokhoz sokszínű programkínálat is kapcsolódik. A majd húsz filmből álló vetítéssorozat során világsztárokat, többek között David Bowie-t és Mick Jaggert felvonultató kultuszfilmek, a Rock/tér/idő tárlattal párhuzamosan pedig olyan, a korszakot meghatározó mozik lesznek láthatók, mint a Kopaszkutya, a Kutya éji dala, az Eszkimó asszony fázik vagy a legendás punkzenekart, a CPg-t bemutató Pol Pot megye punkjai című dokumentumfilm. 

 030-mick-jagger-theredlist.jpg

Fotó: Mick Jagger az Előadás c. filmben

A szabadegyetem előadásainak témái között olyan izgalmas témák szerepelnek, mint a hangművészet esztétikája, a popzene történeti eseményei vagy épp a rajongói magatartás és a szenvedély pszichológiája. Poós Zoltán például a magyar pop-rock szürkezónájában „vájkál” majd, míg Szabó Eszter Ágnes a glamrock és a transgender világába enged betekintést.


bowie.jpg

Fotó: Szabó Eszter Ágnes: Nagymamám, Zalai Imréné találkozása David Bowie-val, 1998

A múzeum kiállításain megszokott rendszeres tárlatvezetések mellett, a hazai zeneipar ikonikus figurái – Beck Zoltán, Legát Tibor, Menyhárt Jenő, Müller Péter Sziámi, Vitáris Iván és Wahorn András – tartanak majd személyes beavatást.

beckzoli30y_foto_pamukikrisztian_1.jpg

Fotó: Beck Zoltán (Fotó: Pamuki Krisztián)

A Late Night Passion keretében késő esti közönségtalálkozóra várja az érdeklődőket Kollár-Klemenz László, valamint a Szabó Benedek és a Galaxisok. Fellép a Noise Flowers zenekar, amelynek különleges vendége Presser Gábor lesz.

 presser.jpg

Noise Flowers feat. Presser Gábor (Fotó: Pereszlényi Erika)

Szintén a LUDWIG PASSION része a hat fiatal feltörekvő zenekar június 4-i koncertje a Müpa és a Ludwig Múzeum közös pályázatát lezáró, egész estés Garázsband fesztiválon

img_6375-editjob.jpg

Vitáris Iván zsűritag (Fotó: Müller András)

A június 17. és 19. között zajló DunaPest Fesztiválhoz a Ludwig Múzeum Julius Popp nagyszabású helyspecifikus installációjával, a Bit.Fall című munkával csatlakozik.

 julius_pop_uncsi.jpg

Fotó: Julius Popp, BIT.FALL

Az eseménysorozathoz a múzeum különleges, LUDWG PASSION névre keresztelt rajongói kártyát ad ki, amellyel az összes program látogatható. 

clipboard01_o.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr18597176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása