Nyári alkotótáborok a Ludwig Múzeumban

|

A nyári iskola nem éppen a gyerekek álma, de vajon mit szólnának egy nyári alkotótáborhoz?

Az eddigi évek tapasztalatai alapján, örülnek neki, így a Ludwig Múzeum idén is meghirdeti nyári képzőművészeti alkotótáborait. A táborok öt napig tartanak, három turnusban indulnak és mindegy más-más tematika köré épül. A változatos témák így nem csak választási lehetőséget nyújtanak, de akár több alkotótáborba is érdemes befizetni a gyerekeket, unatkozni biztos nem fognak.

Az alkotótáborok árát, a részvétel pontos feltételeit megtalálják itt. De most lássuk, mit ígérnek az egyes turnusok!

Kicsomagolt palota (június 18-június 22.) Bár a cím meséket idéz, nem annyira a kisgyerekekre, inkább a felső tagozatosoknak szól a program. Nem véletlenül a legkisebbeket célozták meg a múzeumpedagógusok, mivel komoly dolgokról lesz szó ez alatt a pár nap alatt. A résztvevők betekinthetnek a Ludwig Múzeum és a Művészetek Palotája kulisszatitkaiba. A látogatók előtt rejtett termeket, raktárakat, folyósokat, műhelyeket, stúdiókat járhatnak végig, a túra azonban nem áll meg a nézelődésnél. Megismerhetik a két intézmény dolgozóinak munkáját, a restaurátorokét épp úgy mint a zenészekét, sőt nekik maguknak is alkalmuk nyílik az alkotásra, a látottak gyakorlati hasznosítására. Az ötödik napon ugyanis a résztvevő gyerekek alkotásaikból maguk építette kiállítás nyílik, amely megnyitóján ők maguk adják a zenei kíséretet is.

Sosem látott test (június 25-június 29.) Mint a cím is sejteti ez a hét a kamaszoknak szól. A foglalkozások a múzeum Robert Mapplethorpe kiállítására épülnek. A kiváló és excentrikus fotográfus képei nem csak az alkotás és az önkifejezés szabadságát illusztrálják nagyszerűen, hanem a testábrázolás klasszikus formáit is. A művészettörténeti ismeretek azonban nem állnak meg az elméletnél, hanem a gyakorlatba is átültetésre kerülnek köszönhetően a különböző anyagok felhasználásával készülő munkáknak, melyek múzsája a test.

Kicsomagolt múzeum (július 2-július 6.) A harmadik, és egyben utolsó, turnusban szerepjátékra csábítják a gyerekeket a Ludwig Múzeum múzeumpedagógusai. Sokszor felnőttként is nehéz elképzelni, hogy hány ember, mennyiféle feladat- és munkakör szükséges ahhoz, hogy egy ekkora művészeti intézmény működőképes legyen. Gyerekként valószínűleg egy Tesz-Vesz városnak tűnik, s ki tudja, lehet, hogy ez az elképzelés nem is áll távol a valóságtól. Hogy így van vagy sem, azt most minden gyerek maga döntheti el, miután kipróbálta milyen építésznek, kurátornak, restaurátornak vagy teremőrnek lenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr145132473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása