Különleges tárlatvezetést és szabadtéri programokat ajánl erre a hétvégére a Ludwig Múzeum.
Igazán szakértő személyek kíséretében járhatják végig az érdeklődők Megyik János: A kép tere című kiállítását. A vezetést Golda János és Szenderffy Gábor építészek tartják, akik látásmódja nem csak építész mivoltuk miatt passzol a tárlathoz. Bár egyértelműen máshogy látja egy építész Megyik János a tér határait kereső és feszegető alkotásait, Golda és Szenderffy gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkezik Megyik János gondolkodását illetően, ők hárman ugyanis együtt dolgoztak a Debreceni Egyetem Élettudományi Épületén, amelynek kapuzatát Megyik János tervezte.
A tárlatvezetés május 19-én, szombaton, 16 órakor kezdődik. A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet megtehetnek itt.
Azonban ha inkább a szabadtéri programokat preferálják, akkor sem kell lemondaniuk a Ludwig Múzeumról, csupán látogassanak el a Múzeumok Majálisára, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjébe. Itt keressék a múzeum sátrát, ahol szintén Megyik János alkotásaival kerülhetnek közelebbi kapcsolatba szombat-vasárnap. A programok pedig minden korosztálynak tartalmas szórakozást ígérnek. Lesz Üdvözlő kártya készítés Megyik János képalkotó-módszereinek a felhasználásával, a művész életművét feldolgozó teszt, a legizgalmasabbnak azonban a Térvonalak című program ígérkezik, amely a Dürer perspektíva-rácsot hasznosítja újra, a következőképp: „egy fémvázas szerkezetbe feszített fonalháló lehetőséget teremt arra, hogy klasszikus, jól ismert, a perspektívát alkalmazó festmények illuzórikus terét valódi térbe rajzoljuk át”.
A nem mindennapi programoknak a Ludwig Múzeum sátra ad helyet a D szektorban, amely elhelyezkedését az alábbi térképen láthatják.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.