Ludwig Múzeum bent, Ludwig Múzeum kint

|

Különleges tárlatvezetést és szabadtéri programokat ajánl erre a hétvégére a Ludwig Múzeum.

Darabos György fotója

Igazán szakértő személyek kíséretében járhatják végig az érdeklődők Megyik János: A kép tere című kiállítását. A vezetést Golda János és Szenderffy Gábor építészek tartják, akik látásmódja nem csak építész mivoltuk miatt passzol a tárlathoz. Bár egyértelműen máshogy látja egy építész Megyik János a tér határait kereső és feszegető alkotásait, Golda és Szenderffy gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkezik Megyik János gondolkodását illetően, ők hárman ugyanis együtt dolgoztak a Debreceni Egyetem Élettudományi Épületén, amelynek kapuzatát Megyik János tervezte.

A tárlatvezetés május 19-én, szombaton, 16 órakor kezdődik. A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet megtehetnek itt.

Azonban ha inkább a szabadtéri programokat preferálják, akkor sem kell lemondaniuk a Ludwig Múzeumról, csupán látogassanak el a Múzeumok Majálisára, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjébe. Itt keressék a múzeum sátrát, ahol szintén Megyik János alkotásaival kerülhetnek közelebbi kapcsolatba szombat-vasárnap. A programok pedig minden korosztálynak tartalmas szórakozást ígérnek. Lesz Üdvözlő kártya készítés Megyik János képalkotó-módszereinek a felhasználásával, a művész életművét feldolgozó teszt, a legizgalmasabbnak azonban a Térvonalak című program ígérkezik, amely a Dürer perspektíva-rácsot hasznosítja újra, a következőképp: „egy fémvázas szerkezetbe feszített fonalháló lehetőséget teremt arra, hogy klasszikus, jól ismert, a perspektívát alkalmazó festmények illuzórikus terét valódi térbe rajzoljuk át”.

A nem mindennapi programoknak a Ludwig Múzeum sátra ad helyet a D szektorban, amely elhelyezkedését az alábbi térképen láthatják.

Múzeumok Majálisa - térkép

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr975132468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása