Egy soha vissza nem térő alkalom

|

A Ludwig Múzeum tárlatvezetései minden alkalommal különlegesek, de hányszor nyílik mód arra, hogy egy potenciális Nobel-díjas kalauzolja végig az embert Megyik János kiállításán?

Nádas Péter (fotó: Mucsi Márton)

A nem hétköznapi eseményre április 21-én, szombat délelőtt 11 órakor kerül sor, amikor Nádas Péter tart tárlatvezetést Megyik János: A kép tere című tárlatán. A tárlatvezetés több okból is exkluzív. Érdekes abból a szempontból, hogy miképp látja egy képzőművész munkáját, alkotásait egy író, különös tekintettel Megyik egyedi, a kép és a tér határait feszegető munkái esetében. Hogy az író, akinek az értelmezésével megismerkedhetünk, Nádas Péter, az nem csak az író irodalmi teljesítménye alapján ad különleges rangot a programnak, hanem az író elfoglaltságai tekintetében is. Nádas Péter Párhuzamos történetek című regénye ugyanis óriási siker külföldön, aminek okán és következtében, Nádas február eleje óta német- és franciaországi körúton van, ráadásul többen esélyesnek tartják az irodalmi Nobel-díjra. És hogy ennyi teendő közepette, mégis miképp szakított időt Nádas Péter a feladatra? Mint Megyik János elmondta, „régóta ismerjük egymást, így amikor felvetettem az ötletet, szívesen tett eleget a felkérésnek”

Az egyébként visszavonultan élő íróval tehát ilyen körülmények között találkozhatnak a Ludwig Múzeumban. Ha pedig a szerző frissen megjelent Párhuzamos olvasókönyv című kötetére is kíváncsiak, akkor szintén április 21-én, hallgathatnak vele beszélgetést és felolvasást a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon délután fél háromtól.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr535132459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása