Úton a magyar kiállítás a Velencei Biennáléra

|

00.jpg

Csütörtökön három tonna rakománnyal megpakolva elindult a kamion a Ludwig Múzeumból az 57. Velencei Képzőművészeti Biennáléra.

Várnai Gyula: Peace on Earth! című kiállításának műtárgyai – az 5 perc, a Szivárvány, az E-Wars, a Lem, a Láthatatlan városok és a Neonbéke – installációs elemei, a technikai eszközök, a katalógus és a reklámanyagok, valamint az építőcsapat felszerelése teljesen megtöltötték a kamiont. A rakományt a velencei kikötőből hajó viszi tovább a Biennále helyszínére, a Giardinibe. A hivatalos megnyitót megelőző sajtónapok május 10-én veszik kezdetüket, ekkorra már állni fog a kiállítás.

Pillanatképek a kiállítás bepakolása előtt.

01.jpg Az 5 perc című installáció egyik eleme a Duna-parton, a dunaújvárosi Vasmű kikötője mellett. | fotó: Boros Géza

 

02.jpg Ezer jelvény és ezer reklámtáska is készült a megnyitóra. | fotó: Szőnyi András

 

„Ha akarsz látni egy világító galambot, ami ráadásul pimaszul a világbékét hirdeti, akkor fel kell keresned a Magyar Pavilont a Giardiniben. Várnai Gyula kiállításán látható egy űrváros, egy szétszerelt óriáskerék, de nyolcezer jelvény is a 70-es évekből. És hogy mindez miről szól? Hát arról, hogy gondoljuk újra a jövőt, és bizakodjunk, hogy a művészet segít megváltoztatni a megváltoztathatatlant”

– szól a kiállítás rövid promóciós szövege, blurbje.

 

04_1.jpg A dombóvári műhelyben készült óriásneon napi nyolc órát fog világítani hat hónapon keresztül. | fotó: Várnai Gyula

 

03.jpg Az óriásneon kb. annyit fogyaszt, mint egy vasaló. | fotó: Várnai Gyula

 


Várnai Gyula: "5 perc" című művének próba-összeállítása a dunaújvárosi kikötőben,
a Velencei Biennáléra történő kiszállítása előtt, 2017. április 21-én.

 

05.jpgVárnai Gyula képzőművész | fotó: Boros Géza

 

07.jpgIrány Velence! | fotó: Boros Géza

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr6912458269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása