Újabb önkéntes munka lehetőségek a Ludwig Múzeumban

|

Mint arról már korábban volt szó, több területre kiterjedő önkéntes programot indított a Ludwig Múzeum. Első körben Lakner Antal Munkaállomás című kiállításához várták a lelkes önkéntes art mediátorokat, a lista azonban önkéntes munka lehetőségekkel bővült.

Alább az új önkéntes munkákról olvashatnak röviden, a jelentkezéseket minden esetben e-mailben, a megadott linken keresztül várja a múzeum. Bár a feladatkörök eltérőek, mindegyik pozíció esetében havi 12 órás munkavégzés szükséges (ahol ehhez képest eltérés van, azt az adott pozíció leírásnál jelezve van), minimum 6 hónapon át, a jelentkezéseket pedig 2012. szeptember 10-ig el kell küldeni. Az önkéntesek minden esetben egy tanfolyamon vesznek részt, amelyen a konkrét feladatuk mellett a Ludwig Múzeum történetével és működésével is megismerkedhetnek.

Angol fordító – ACAX Az ACAX (Agency for Contemporary Art Exchange – Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda) munkáját segíthetik azok az önkéntesek, akik kiváló írásbeli angol nyelvtudásukat kamatoztatnák fordítóként. Az Iroda feladata, hogy a magyar művészek nemzetközi ismertségét növelje, amely cél eléréséből most bárki kiveheti a részét, aki megfelel a kritériumoknak. A feladat révén az önkéntesek ismereteket szerezhetnek a magyar kortárs művészek munkásságáról, emellett kiváló lehetőség szakmai szókincsük fejlesztésére is. A feladatra itt jelentkezhetnek.

Art mediátor – Múzeumpedagógiai és Gyűjteményi Osztály Szeretne mindent megtudni a Ludwig Múzeum kiállításairól, ezt a tudását pedig szívesen továbbadná másoknak? Akkor ez az önkéntes munka Önnek szól. Az art mediátorok ugyanis a kiállítótérben végzik munkájukat, amely lényege, hogy a látogatókat közelebb vigyék az adott művész vagy műtárgy megismeréséhez, a tárlat koncepciójának megértéséhez. Egyszerre intellektuális és mozgalmas feladat, amelyre itt jelentkezhetnek.

Informátor – Kommunikációs Osztály Bár az elnevezés kissé megtévesztő, a leendő informátoroknak nem információk szerzése, hanem szolgáltatása lesz a feladata. Munkája azonban oly formán hasonlít egy titkos ügynökére, hogy szintén terepen kell dolgozniuk; a múzeum információs pultjánál, ahol a látogatók segítése lesz a fő feladatuk, magyar és angol nyelven. Az informátor önkéntesek alkalmanként az esti megnyitókon és egyéb különleges eseményeken is megcsillanthatják kommunikációs tehetségüket és segítőkészségüket. Aki eme rövid leírás alapján magára ismert, az kattintson ide!

Könyvtári adminisztrátor – Könyvtár A Ludwig Múzeum könyvtára Magyarország egyik leggazdagabb kortárs művészeti szakirodalmát tudhatja a magáénak. Magyar és külföldi kiállítások katalógusai és kiemelkedő szakmunkák között töltheti a napjait, aki ezt az önkéntes pozíciót választja. Nem utolsósorban pedig megismerkedhet a könyvtári jelzetek és rendszerezés világával, ami nem csak érdekes, de egy könyvtárazós vizsgaidőszakban kézzel fogható előnyökkel jár. Mindezen tudáshoz hozzájuthatnak havi 16-32 óra önkéntes munkával, amire itt jelentkezhetnek.

Közönségszervező – Múzeumpedagógiai Osztály Mindenki mosolyogva köszönti a sarki kisboltban? Jóban van még az általános iskolai rajztanárával is? Akkor küldje el ide jelentkezését, hogy közösségi tőkéje és szervezési készségei révén, még több iskolás ismerje meg a Ludwig Múzeum kiállításait és kerüljön közelebb a kortárs művészethez.

Kutató – Gyűjteményi Osztály Összeszedettség, kiváló rendszerező- és íráskészség, kitartás, több nyelv ismerete és a kortárs művészetek iránti érdeklődés egyaránt feltétele a kutatói munkának. Indiana Jones dzsungel kalandjait nem ígérhetjük, intellektuális kalandokat annál inkább. Az önkéntesek fő feladata a múzeum adattárának bővítése, de a kutatás eredményeit akár saját publikáció formájában is bemutathatják. A dolog komolyságát és intenzitását jól mutatja, hogy ebben az esetben havi 30 óra a minimálisan teljesítendő idő, négy hónapon keresztül. Ha szeretne elmélyedni egy művészeti témában, eddig ismeretlen tudományos adatokra bukkanni, akkor itt jelentkezhet.

Marketing asszisztens – Kommunikációs Osztály Szokták mondani, hogy a képek korát éljük, de a képek mit sem érnek szavak nélkül. A pozíció ideális jelöltje nem csak ezzel van tisztában, hanem a hétköznapi szóhasználat mikéntjével is. Legyen szó hivatalos levélről vagy egy rövid blog posztról, a marketing asszisztens magabiztosan nyúl a billentyűzethez, mindemellett viszont akkor sem jön zavarba, ha a gyakorlatban kell kamatoztatnia verbális képességeit mint közönségszervező. Ha Ön ez a sokoldalú szómágus és szervező zseni, akkor kattintson ide!

Pályázatfigyelő – ACAX Montecuccoli óta tudjuk, hogy egy projekt megszületéséhez elengedhetetlen a pénz. Nincs ez másként a művészeti projektek esetében sem, amelyek létrejöttéhez most önkéntes munka keretében bárki hozzájárulhat, aki vállalja a havi 24 óra munkavégzést és érzi magában a kitartást és lendületet, hogy minél több művészeti pályázatot kutasson fel és publikáljon az ACAX weboldalán.  Aki magára ismert, az itt jelentkezhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr1005132496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása