Kóstold meg Dél-Afrikát! - Exkluzív tárlatvezetés és dél-afrikai borkóstoló a Pieter Hugo kiállításon

Exkluzív tárlatvezetés és dél-afrikai borkóstoló a Pieter Hugo kiállításon

|

Hűvös napok ezek, látogassunk forróbb vidékre! A távoli Dél-Afrikába kalauzoljuk el kultúrára és borra szomjazó vendégeinket!

0lCtstellenbosch1.jpg


Keveseknek adatik meg az a kiváltság, hogy a kiállítótérben sétálgatva kóstolgassanak kiváló borokat, általában választanunk kell a műélvezet és az íz-élvezet között és le kell tennünk poharunkat a bejáratnál. Kedden, a Ludwig Art&Wine Lovers programsorozatának harmadik epizódján azonban egyszerre, egy időben élvezhetjük mindkettőt: a forró Dél-Afrika kortárs fotóművészetét és a kiváló dél-afrikai borokat.

Az exkluzív tárlatvezetés mellett a borokon keresztül is közelebb kerülhetünk Dél-Afrika megértéséhez: kóstolhatjuk a különleges, helyi Pinotage fajtát, ami a pinot noir és a cinsaut keresztezése. A színe fekete cseresznyére emlékeztető, gránátvörös színű, érett málna illat és szilvás, földes ízjegyek jellemzik. Megismerhetjük a népszerű világfajták, a chardonnay, a cabernet sauvignon és a merlot dél-afrikai értelmezését. Megidézzük a forró nyarat az érett, fűszeres, gyümölcsös aromák segítségével.

A borok mellett Mbaye Ndiaye szenegáli dobos zenéje is gazdagítja a programot. Pörgős, egzotikus zene Afrikából. Az 1997-ben szenegáli és magyar muzsikusokból alakult Afro Magic Band vezetője Mbaye Ndiaye dobbal kíséri majd az eseményt. A Szenegáli Nemzeti Balett egykori táncosa és koreográfusa az integráció elkötelezett híve. Zenéjét a tradicionális afrikai ritmus és dallamvilág jellemzi, sok dobbal és djembével, a spirituális és tradicionális dalokban lüktető ritmusok mellett.

A további borokról és az esemény részleteiről ITT olvashattok. Szeretettel várunk mindenkit kicsit bódulni és forró Afrikát idézni ebben az eszkimó nyárban!

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr385341677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása