Unod a banánt? Irány külföldre művelődni!

|

Még mindig azon agyalsz, hogy melyik gyönyörű városban, varázslatos tengerparton töltsd el a szabadságodat? Nem tudsz dönteni, hogy a hasad süttetése, az elkattintott fotók mennyisége, vagy a bezsebelt szuvenírek száma legyen a vakáció célja? Mi levesszük a terhet a válladról! Olyan lélegzetelállító városokba kalauzolunk el benneteket, mint New York, London vagy Párizs és körbevezetünk az aktuális kortárs művészeti események tengerében. Veheted is a repülőjegyed!

Roy-LICHTENSTEIN-Look-Mickey.jpeg

Roy Lichtenstein: Nézd Miki, 1961, National Gallery of Art

ROY LICHTENSTEIN – TATE Május 27.-ig látogatható a londoni Tate Modernben a 20. század egyik legnagyobb művészének munkásságát bemutató retrospektív tárlat. A múzeum több mint 100 alkotáson keresztül mutatja be az amerikai pop art alakjának örökségét, olyan híres-nevezetes képregényeket idéző festményekkel a középpontban, mint a Nézd Miki. Ha mégse jutunk el Londonba május végéig, akkor se keseredjünk el, hiszen jobbnál jobb kiállításokkal csábítják a nyár folyamán is a kulturálódni vágyókat.

9._keith_haring.jpg

Keith Haring: Cím nélkül, 1983, Enrico Navarra tulajdona

 

KEITH HARING – MUSÉE D’ART MODERNE Haring művészetét azt hiszem nem kell senkinek bemutatunk: a 2008-ban rendezett budapesti emlékkiállításon már behatóan megismerkedhettünk a 31 éves korában elhunyt művésszel, sőt a nagy népszerűségnek örvendő Meztelen Férfi tárlaton is helyet kapott a sokrétű Haring. Ha még mindig nem tudtál betelni jellegzetes figuráival, látgasd meg te is a teljes életművet felölő párizsi kiállítást.

79983.jpg

Ellsworth Kelly: Chatham VI: Piros Kék, 1971, The Museum of Modern Art
 

MoMA Minden kedves érdeklődőt arra buzdítanám, hogy ragadja meg az alkalmat és nézzen át az óceán túloldalára is. A New York-i modern művészetek múzeumában két jelentős 20. századi művész kiállítása is látható lesz, melyek kiváló menedéket nyújtanak majd a nyári kánikulában. Cleas Oldenburg nem mindennapi szobrai és installációi, valamint Ellsworth Kelly 90. születésnapját ünneplő, első festménysorozatát bemutató kiállítás nyár végéig várja az érdeklődőket.

diyhardware.jpg

D.I.Y.: Hardware, The Metropolitan Museum of Art
 

PUNK: CHAOS TO COUTURE – MET Nemrég zajlott le New York egyik legnagyobb társadalmi eseménye, a Met Gála, ahol a vörös szőnyegen résztvevő sztárok azt a feladatot kapták, hogy punk stíluselemeket tartalmazzon az öltözékük. Augusztus 14.-ig lesz látható a múzeum legújabb divat kiállítása, mely a punk más stílusokra tett hatását mutatja be. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr735303125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása