MOME kurzushét a ludwig múzeumban

|

Hogyan lesz egy ötletből használható tárgy? Milyen szempontokat kell figyelembe vennie egy tárgytervezőnek, és milyeneket a múzeumpedagógusnak? Milyen tárgyak segíthetnek bennünket, hogy közelebb kerüljünk a kortárs művészethez?

640_orlai.jpg

A tárgyak profi tesztelő környezetben

Ehhez hasonló kérdésekkel felvértezve vágtunk bele a MOME Tárgyalkotás Tanszékének hallgatóival egy közös, tárgyalkotó kurzushétbe itt, a Ludwig Múzeumban. Nagyon klassz hetet töltöttünk el együtt, műhellyé, sőt műteremmé alakítva a foglalkoztató stúdiónkat. Az asztalokon, a földön, az előtérben, mindenhol lázas munka fojt, amit még A meztelen férfi című kiállításunk sajtó tárlatvezetése sem zavart meg, sőt aznap estére a kurzushét a megnyitóval közös fiesztába, borozgatásba torkollott. Közösen ötletelve találtunk ki játékokat, segédeszközöket foglalkozásainkhoz, amit aztán a hallgatók önállóan, a legváltozatosabb anyagokból készítettek el. A hét végére 19 tárgy készült így el, amit szombaton a családi programunkra érkező gyerekek fel is avathattak. A próba nagyon jól sikerült, így mindenképpen folytatjuk ezt a kreatív együttgondolkodást.

Az elkészült tárgyak bemutatóját az alábbi videókon láthatjátok:

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr355262526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása