AICA-díj 2012 - A Ludwig Múzeum két kategóriában is bizonyított

|

Az évente három kategóriában (művész, kurátor és kritikus) kiosztott AICA-díjat 2012-ben az egyesület kétízben is a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum javára ítélte oda: a Société Réaliste a Ludwig Múzeum-beli empire, state, building című kiállításáért részesült az elismerésben, míg Kürti Emese, a múzeum munkatársa a Magyar Narancsban megjelent kritikáiért lett díjazott.

Société Réaliste: empire, state, building

Az indoklásból:
A művészpáros "a Ludwig Múzeumban érzéki eszközökkel jelenített meg komplex politikai, történelmi, antropológiai kérdéseket, melyekkel a jelenlegi magyar társadalom számos jelensége is leírható"; Kürti Emese pedig mára viszonyítási ponttá váló, "egyenletes színvonalú, konzekvens értékrendet tükröző" kritikáival győzte meg a zsűrit, akik nemcsak az idei, hanem az utóbbi években végzett műkritikusi tevékenységét is méltatták.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr815132515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása