Díjnyertes Kassák design

|

Red dot díjat nyert a Kassák Múzeum kommunikációs design kategóriában.

A red dot nyertes design

Négy ember két éves munkája áll a nemzetközi elismerés mögött, amelyet kommunikációs kategóriában korábban olyan intézmények zsebelhettek be mint az amszterdami Van Gogh Múzeum vagy a svájci Conservatoire de Lausanne, míg formatervezés kategóriában a BMW 5 Gran Turismo, az iPad2 vagy a Sony Xperia Ray. A megmérettetés léptékét jól mutatja, hogy 2012-ben 68 országból neveztek összesen 14 ezer pályaművel, hogy végül a Kassák Múzeum designja nyerje a rangos red dot díjat.

A méltán boldog győztesek

A Kassák Múzeum megújult designja Sasvári Edit múzeumvezető, Csatlós Judit muzeológus és Szőke Katalin PR szakértő és Lepsényi Imre designer együttműködésének köszönhető, akik az új arculat megalkotásakor két szempontot tartottak szem előtt: a Kassáki életművet és hogy egy olyan design szülessen, ami Kassák munkássága mellett, a múzeum egészét kifejezi és minőségi formában képviseli. Ezt az egységet Lepsényi Imre a logóban a Kassák által is gyakran használt felkiáltójel (amely a mindenkor szükséges kritikai attitűdre utal) és egy nyíl (amely a kassáki üzenet mai érvényességére irányítja a figyelmet) használatával valósította meg.

A Kassák Múzeum letisztult és ötletes design elemeit megtekinthetik itt vagy a Kassák Múzeum múzeum kiállításán, amely november 24-én nyitja meg kapuit.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr795132506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása