Művészet testközelből

|

A kortárs képzőművészet egyik kétségtelen előnye, hogy mivel a művészek még élnek, így a legpontosabb forrásból tudhatunk meg mindent a művekről.

Société Réaliste (fotó: Uroš Hočevar)

Így történt ez péntek este is, amikor a Société Réaliste két alkotója, Gróf Ferenc és Jean-Baptiste Naudy tartott tárlatvezetést a Ludwig Múzeum frissen megnyílt új tárlatán a Société Réaliste munkásságát bemutató Empire, State, Buildingen.

Gróf Ferenc (fotó: Glódi Balázs)

Gróf és Naudy termenként váltotta egymást, ennek megfelelően váltakozott a vezetés nyelve is: Gróf Ferenc magyarul, míg Jean-Baptiste Naudy angolul beszélt a művekről.

Jean-Baptiste Naudy (fotó: Glódi Balázs)

Bár hasonló alkalom már nem lesz az augusztus 5-ig nyitva tartó kiállításon, de a következő alkalom szintén izgalmasnak ígérkezik. A május 5-én, vasárnap, 16 órakor kezdődő tárlatvezetés Mélyi József művészettörténész tartja majd, akinek nem csak a kiállítást megnyitó nagyszerű beszédet köszönhetjük, hanem a Société munkássága kapcsán megalkotott pata matematika kifejezést is.

Mélyi József megnyitja a kiállítást (fotó: Glódi Balázs)

A további vezetések időpontja május 13., 20., 27., de ezek csak megfelelő számú érdeklődő esetén kerülnek megtartásra, így ne feledjék el a regisztrációt, amit itt tehetnek meg. Ha pedig ide kattintanak, akkor a kiállítás megnyitó hangulatából kaphatnak ízelítőt egy videó segítségével.

A bejegyzés trackback címe:

https://ludwigmuseum.blog.hu/api/trackback/id/tr475132460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása